Geirangerfjorden Verdsarv

Geirangerfjorden Verdsarv

Geirangerfjorden Verdsarv

Stiftinga Geirangerfjorden Verdsarv ble stiftet 30. april 2009 og er en ideell stiftelse. Hovedformål er å utvikle kompetanse innen vern, bevaring og formidling av naturarven Vestnorsk fjordlandskap, drive en bærekraftig utvikling av det unike verdsarvområdet, representere en arena for vitenskapelig forsking på området, samt være premissleverandør overfor myndigheter i tråd med UNESCO konvensjonen.

Vestnorsk fjordlandskap ble den 14. juli 2005 innskrevet på UNESCO sin verdensarvliste og består av delområde nord – Geirangerfjorden og delområde sør – Nærøyfjorden. Disse to fjordområdene har ry for å være av de vakreste og mest inntrykkssterke naturområdene i Europa.

KONTRAKTSPERIODE

2015

KONTRAKTSVERDI

NOK 1 millioner

LOKASJON

Geiranger

KONTAKTINFORMASJON

Oppgis på forespørsel

PROSJEKT

Kino-/konferansesal

PROSJEKTLEDER

Kim Søiland

INDUSTRI

Museum/opplevelsessenter, konferanse
Stiftelsen Geirangerfjorden Verdsarv ønsket å gå til anskaffelse av utstyr til oppdatering av kino-/konferansesal. Her skulle et bilde på størrelse 13,5 x 4,5 meter på et buet lerret gjengi produksjoner som viser bevaring av naturarven Vestnorsk fjordlandskap.

Løsningen skal også kunne vise fremtidige produksjoner som digitaliserte lysbildeserier, film osv. I tillegg kan det også avholdes konferanser med tilhørende lyd og linker til film.

Løsningen som ble levert bestod av 6 stk. lyssterke projektorer, med bilde sømløst fordelt utover lerretet ved hjelp av avansert edge blending og warping funksjonalitet. Kildematerialet blir levert av 3 stk. Dataton watchout mediaplayere, som er sammenkoblet for å yte en oppløsning på til sammen 5700 x 1920 bildepunkter.

error: Content is protected !!